Paper

APLIKACIJA PAPER

Enostavni digitalni zapiski

Ogromno nas je vizualcev in si stvari zapomnimo bistveno bolje, če jih VIDIMO! Ampak, ker so nam v šoli rekli, da imamo grdo pisavo ali pa da nismo najboljši pri likovni, smo potem izgubili našo iskrico za čečkanje, risanje in zapisovanje med sestanki, telefonskimi pogovori ali pa za razmišljanje o tem, kam bomo šli poleti na morje.

Pripravila sem (skoraj) eno urni tečaj o uporabi aplikacije Paper by Wetransfer, ki je meni ljuba aplikacija, s katero lahko enostavno rišem in delam zapiske. Papir in svinčnik sta sicer super, ogromno pa nas uporablja Ipad (Ipad izpostavljam zato, ker Paper dela samo na njem in Iphonu, žal) in zakaj ga ne bi izkoristili?
Aplikacija Paper je ravno dovolj preprosta, da jo lahko odpre in začne uporabljati vsak ter ravno dovolj kompleksna, da ponuja zanimive načine ustvarjanja tudi kreativcem.

Te zanima?

1

Naloži si aplikacijo na svojo napravo

Paper App

2

…. 10 minut raziskovanja….

3

Ti je všeč?

Potem ti predlagam, da se odločiš za PRO verzijo, ki ti odklene vse funkcije.

4

Pridruži se tečaju

In v uri odpri vse zavihke, gumbe in izvej trike za vse bližnjice, ki niso nikjer omenjene.

Kaj se boš v tečaju naučil_a?

Tečaj je zasnovan tako, da v praksi vidiš vsa orodja. Upam, da jih preizkusiš že kar takoj med gledanjem ter dobiš navdih za lastne izdelke.

Bližnjice, ki meni pomagajo delati bolje in hitreje

Nasveti, kako uporabljati različna risarska orodja

Deljenje izdelkov (JPG in PDF) ter risanje v živo na Zoomu

Orientacija po appu, upravljanje z zvezki in nastavitvami

Komu je tečaj namenjen?

Ne glede na to, ali si popoln začetnik_ca ali pa redno rišeš in pišeš, ti bo Paper lahko ponudil kaj zanimivega in uporabnega.

Kakšne izdelke lahko ustvariš z novim znanjem in Paperjem?

Zapiski v digitalni obliki, ki jih z lahkoto deliš s prijatelji in svetom.

Risbe in ilustracije v lastno ter tuje veselje in pomnjenje.

Privlačni vizualni izdelki in napisi za socialna omrežja.

Paperbywetransfer

Kolaži iz (osebnih ali prosto dostopnih) fotografij.

Format tečaja

DOLŽINA

Tečaj je dolg (skoraj) eno uro. Če boš poleg razlage še sam_a risala, ti bo verjetno vzel 2 uri ali več, ker boš na nekaterih mestih morda pritisnil_a pavzo in kaj pogledala še enkrat (vsaj tako je pri meni, ko gledam nek tutorijal in vsake 2 minuti rečem “Kaaaaj je blo to?).

GOOGLE DRIVE

Tečaj živi na mojem Google Drivu in po izvedenem plačilu, ti bom odobrila časovno neomejen dostop do posnetka za tvoj izbran elektronski naslov. Trenutno je zelo popularno imeti spletno učilnico in posebno uporabniško ime ter geslo za vsakega uporabnika…. Huuuuuuuh. Odločila sem se, da prihranim sebi dodatne stroške in 8 ur na Youtubu, da inštaliram primeren software tebi pa potrebo, da ustvariš še en uporabniški račun, zato je stvar takole preprosta in cena temu primerno uporabniku bolj prijazna.

NAPRAVA

Za uporabo aplikacije Paper by Wetransfer potrebuješ Iphone ali Ipad (žal ne dela na drugih operacijskih sistemih). Za optimalne zapiske jaz predlagam Ipad, stylus in pa naročnino na PRO verzijo.

Cena in plačilo

Oddaj prijavo na tečaj in poslala ti bom podatke za plačilo. V obrazcu mi zaupaj še tvoj GMAIL elektronski naslov s katerim želiš dostopati do tečaja.

PRIJAVA

Kaj si pa ti misliš?

Mesto slavnih, če mi napišeš kaj lepega, se tudi znajdeš na njem ?

Video na zelo kvaliteten in nazoren način prikaže uporabo aplikacije Paper Pro. Ob koncu tutoriala sem z navdušenjem in polna novih informacij vstopila v svet preizkušanja naučenega. Turtorial toplo priporočam vsem, ki delate prve korake v svet digitalne grafične fasilitacije, kot tudi tistim, ki enostavno radi ustvarjate na svoji tablici.

Petra Založnik
trenerka, facilitatorka in coach

petrazaloznik.com

Če se želite enostavno, hitro in strukturirano seznaniti z aplikacijo Paper in hkrati slišati tudi, katere funkcionalnosti priporoča in jih tudi sama uporablja izkušena grafična facilitatorka, potem je Larin video pravi izbor za vas. Čeprav Paper poznam že od prej, sem tudi sama izvedela in preizkusila še nekaj novih stvari zame, predvsem so pa dragoceni Larini napotki in izkušnje, kaj se njej pri uporabi aplikacije dobro obnese, kaj rada uporablja in zakaj. Toplo priporočam ?.

Dragana Prijanovič
izobraževalna trenerka, facilitatorka in Professional Certified Coach (PCC)

olosinstitute.si

Ljubiteljsko se že več let navdušujem nad grafičnim zarisovanjem, sprva strogo na papir. V digitalnih časih pa je ta postal premalo za vse moje ambicije podpiranja učenja s pomočjo zarisovanja (s skupinami se po novem bistveno več videvam preko Zoom-a kot v živo), zato sem si pred nekaj meseci priskrbela tablico in takoj vzljubila aplikacijo Paper. Tako kot vsak (otrok), ki v roke dobi novo igračo, sem tudi jaz z začudenjem odpirala vse opcije, se igrala, risala, barvala, brisala in ustvarjala. Tudi že uporabljala program v praksi, misleč, da vem že vse kar Paper “zna”. No, danes pa sem si ogledala Larin tutorial… No, nisem še vsega znala! 🙂
Lara na tako prijeten in začetniku razumljiv način predstavi vse zmogljivosti, pa tudi majhne trike, ki jih pozna le izkušena roka, da me sedaj ponovno tako srbijo prsti, da bi ustvarjala kot so me takrat, ko sem prvič prišla v stik z orodjem! Odlično! 🙂 Zelo priporočam ogled, če ste začetniki ali pa že redni uporabniki, zagotovo boste izvedeli kaj novega! …in predvsem: (spet) boste ustvarjali! Jaz že odpiram nov zvezek… 🙂
p.s.: Lara, jaz bi šeee! Procreate tutorial, na primer 😉

Špela Gorjan